Ajankohtaista
Logoterapian perusopinnot LTI® (25 op) 4.9.2019 - 5.6.2020 Hämeenlinnassa
Logoterapia eli Viktor E. Franklin kehittämä tarkoituskeskeinen ajattelu tarjoaa mahdollisuuden ja keinoja pohtia elämän arvoja ja tarkoitusta, oppia kohtaamaan vastoinkäymisiä sekä löytää toivoa ja myönteisyyttä elämään. Logoterapian juuret ovat filosofiassa, antropologiassa ja psykologiassa. Sen keskeinen teesi on, että jokaisen ihmisen elämällä on tarkoitus ja se on mahdollista löytää.
Kenelle
Logoterapian perusopinnot ovat avoimia kaikille, joita kiinnostaa ihmisenä kasvaminen ja tarkoituksellinen elämä. Opiskelijan tausta voi olla sosiaali- ja terveydenhuollossa, opetus- ja kasvatustyössä, liiketoiminnassa, henkilöstöhallinnon tehtävissä, terapia-alalla, asiantuntijatehtävissä tai esimerkiksi valmentamisessa. Työpaikkojen välissä oleville ja eläkkeelle siirtyville logoterapiaopinnot tarjoavat mahdollisuuden suunnan tarkistamiseen tai uuden löytymiseen.
Tavoite
Perusopinnoissa perehdytään logoterapian perusteisiin ja hankitaan valmiudet sen soveltamiseen omassa elämässä ja/tai työssä. Koulutus antaa uusia näkökulmia ja eväitä myös ammatilliseen osaamiseen ja jaksamiseen ja sopii ammatilliseksi täydennys-koulutukseksi. Perusopinnot antavat jatkokoulutuskelpoisuuden logoterapiaohjaaja LTI®, logoterapeutti LTI® tai logoterapeuttisen työnohjaajan ja työelämävalmentajan LTI® -opintoihin muiden edellytysten täyttyessä.
LTI® -merkki toimii laadun takeena vahvistaen koulutuksen noudattavan yhteismitallista ja alkuperäistä eurooppalaista koulutusjärjestelmää.
Sisältö ja kesto
Logoterapian perusopinnot voi suorittaa työn tai muun opiskelun ohessa, sillä ne toteutetaan monimuotokoulutuksena. Lähiopetus (210h) järjestetään 10 kertaa x 3 päivän jaksoissa. Opintoihin sisältyy myös etäjaksoilla kirjallisuuden omaksumista, oppimistehtäviä ja lopputyöessee ja sen esittäminen. Koulutus on luento-opetuksen lisäksi luonteeltaan vuorovaikutuksellista, ja siinä käytetään ryhmässä ja ryhmästä oppimisen mahdollisuutta.
Lähiopetus järjestetään pääsääntöisesti ke-pe. Keskiviikkona koulutusta on klo 12-18, torstaina klo 9-17 ja perjantaina klo 9-14.30.
4.-6.8.2019 Orientaatio, Franklin elämäntyö: mitä logoterapia on?
2.-4.10.2019 Logoterapian ihmiskäsitys
13.-15.11.2019 Logoterapian anti ja merkitys ajassamme
9.-11.12.2019 Elämäntarkoitus ja arvot
15.-17.1.2020 Elämäntaitoa/logoedukaatiota elämänkaaren muutosvaiheisiin
12.-14.2.2020 Lapsen ja nuoren kasvun tukeminen
11.-13.3.2020 Mitä on filosofinen ajatttelu? Logofilosofia
1.-34.2020 Logoterapian antia työelämään ja työyhteisöön
6.-8.5.2020 Erilliskysymyksiä, lopputyöesseitä
3.-5.6.2020 Päättöjakso: lopputyöesseiden esittäminen, arviointi ja todistukset
Kouluttajina toimivat Suomen Logoterapiainstituuin hyväksymät, korkeakoulututkinnon suorittaneet logoterapeutit, joilla on pedagogiset opinnot tai vankka kokemus oman erikoisalansa kouluttajana. Vastaavana kouluttajana toimii tradenomi, AmO, logoterapeutti LIF®, työnohjaaja ja couch STOry Tuija Widen.
Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Hämeenlinnan kesäyliopisto ja Suomen Logoterapiainstituutti Oy.
Lisäinfoa hakemisesta ja hinnasta löydät Hämeenlinnan kesäyliopiston sivuilta.
Kysy lisää myös logoterapia@logoterapia tai soita 040 7342623.