Valikko

Elopäivä Rautjärvellä 7.8.2021

Perinteinen Elopäivä vietetään tänä vuonna 10-v juhlan merkeissä

Päivän teemana on LOGOTERAPIASTA SYVYYTTÄ JA KORKEUTTA ELÄMÄÄN

 

Frankl kutsui logoterapiaa korkeuspsykologiaksi täydentämään Freudin syvyyspsykologiaa. Logoterapian ihmiskäsityksen kolmas ulottuvuus, henkinen olemuspuoli, antaa mahdollisuuden kurottautua kohti arvoja, eettisiä valintoja ja vastuullista autenttista elämää. Perimä ja koetut olosuhteet eivät määritä ihmisenä olemista, vaan tämä on jatkuvasti itseään myötäluova, täydentyvä olento. Olennaista on se, MITEN  elämäämme elämme.
 

Aika ja paikka
Lauantai 7.8.2021 klo 10 – 16.00 

Kultamaa, osoite Viimolantie 83, 56610 Rautjärvi. 

Elopäivässä etsimme logoterapian ymmärrystä elämän tarkoituksesta ja ihmisenä olemisesta konkreettisesti omalla ihmisen kokoisella paikallamme. 

FT Lauri Pykäläinen (väitellyt logoterapiasta) käsittelee Franklin ajatuksia elämäntarkoituksesta. Ajassamme puhutaan paljon mielekkyydestä, merkityksestä ja tarkoituksesta, usein toistensa synonyymeinäkin. Logoterapiassa on oma selkeä käsityksensä elämän kulloisestakin tarkoituksesta arjessa, yksilötasolla ja konkreettisesti. Miten sen voi tunnistaa?

VTM, logoterapeutti LIF® Pirjo Möller valottaa sitä, millaista apua logoterapeuttinen ajattelu ja työote voi tuoda eri ammattialoille, toimintaympäristöille ja yksilöille eri tarpeineen. Hän puhuu logoterapian paikasta ennaltaehkäisyssä, hoitoprosesseissa ja kuntoutuksessa. Mitä logoedukatiivinen ajattelu tuo esim. kasvatus-, opetus- , terveydenhoito- ja sosiaalialalle, työnohjaukseen, esimiestyöhön ja  erilaisiin ohjaus- ja valmennustehtäviin. Miten voidaan auttaa eettisen stressin vähentämiseksi vaikkapa työuupumuksen ja työssä leipääntymisen tilanteissa. 

VTM, logoterapiaohjaaja LTI® Juha Beurling-Pomoell tuo ajatuksia logoterapiasta yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. 

Elopäivä on tarkoitettu kaikille logoterapiasta kiinnostuneille. Ennakkotietoa logoterapiasta ei tarvitse olla.

TÄYDENNYSKOULUTUS 7.-8.8. Logoterapian ytimen kirkastaminen käytännön asiakastyössä. 

Logoterapeuttien täydennyskoulutuksessa kirkastamme ihmiskäsitystä ja sen merkitystä työssämme ihmisten parhaaksi niin yksilö-, pari- kuin ryhmäkeskusteluissa vastaanotolla tai omassa ammatissamme tai virassamme. Näkyykö logoterapeuttinen ihmiskäsityksemme ja sen tuovat mahdollisuudet konkreettisesti työssämme, vai eksymmekö moninaiseen psykologisoinnin, sosiologisoinnin ja ajan ”ismien” verkkoon unohtaen logoterapian tuomat mahdollisuudet? Onko antropologinen kriisi uhkaamassa logoterapeutinkin työotetta – onko ihmisyys ja ymmärrys siitä hämärtymässä kohtaamisessamme ja avuntarjoamisessamme?  

Kouluttamassa ovat mukana Lauri Pykäläinen sekä Tuula Katainen

Koulutus logoterapeuteille LTI® ja logoterapiaohjaajille LTI® alkaa lauantaina Elopäivän ohjelman päätyttyä 7.8. klo 16.30-20.30, alkaa pikkusuolaisella, iltapala noin klo 19.00 

8.8. klo 9.30-16.00 aamukahvi, lounas noin klo 12.00 sekä päiväkahvi 

Hinta

Suomen Logoterapeutit LIF® Ry:n jäsenet ja instituutin logo-opiskelijat
päivä: 120€ + alv 24% (elopäivä tai täydennyskoulutus)
koko viikonloppu: 200€ + alv 24%

Muut osallistujat
päivä: 145€ + alv 24% (elopäivä tai täydennyskoulutus)
koko viikonloppu: 250€ + alv 24%

Majoitus Jaana Petrell 050 373 7857. 

Majoitus 36 € / 2HH aamupalalla, pe iltapala 15 €.

Lauantai-iltana saunomismahdollisuus erillishintaan.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

 

Sitova ilmoittautuminen 30.7. mennessä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email