Valikko

Logoterapiasta apua muistisairaan läheisen arkeen: jokaisessa kriisissä on mahdollisuutensa-webinaari 13.11.2023 klo 18 

Muistisairaan ihmisen rinnalla kulkeminen antaa läheiselle mahdollisuuden tulla syvällisemmin tietoiseksi ihmiseksi. Logoterapiaohjaaja LTI® Hanna Jensen on huolehtinut muistisairaista vanhemmistaan 14 vuoden ajan. Hän ei enää kysy “miksi juuri minä?” eikä haikaile, että asiat olisivat toisin.

Logoterapiasta on löytynyt apu ymmärtää, mikä tarkoitus huolehtimisella on. Logoterapeuttinen ajattelu on auttanut myös näkemään, miksi oma olo kevenee siitä, kun toisen yrittää kohdata arvostavasti sairaudesta huolimatta ja kun keskittyy siihen, mikä kaikki on vielä mahdollista.

Logoterapiassa ajatellaan, että kun pimeyttä ei voi poistaa, lisätään valoa. Tämä ajatus pätee myös muistisairaustilanteeseen, jossa sairautta ei voi parantaa mutta jossa läheisen on mahdollista tarkastella asennettaan vapaudesta ja vastuusta käsin.

Lopulta on hyvä kysyä, miksi kaikki tuntematon pelottaa meitä, vaikka juuri tuntemattomasta voisi kiinnostua. Sillä kiinnostus selättää pelon, myös muistisairaustilanteessa.

Tule mukaan kuuntelemaan uudenlainen, logoterapeuttinen näkökulma muistisairaan läheisen arjesta! 

Logoterapiainstituutin ja Logoterapeutit LIF Ry:n järjestämä maksuton tilaisuus on osa kuukausittain toistuvaa luentosarjaa.

Hanna Jensen

VTM Hanna Jensen (s. 1970) on helsinkiläinen kirjoittaja, tietokirjailija ja logoterapiaohjaaja LTI® (logoterapeutti LTI® 2024). Hän on kirjoittanut kaksi tarinallista tietokirjaa: 940 päivää isäni muistina (2013) ja Äitini muistina – toinen kierros (2022). Hanna Jensenillä on logoterapeuttinen vastaanotto Helsingissä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email