Valikko

Matkalla logoterapiaan – kokemuksia logoterapian opinnoista

Vähän jännittää, kun kävelen jo kohti tuttua rakennusta, Lounatuulien yhteisötaloa. Olen hoitanut Logoterapiainstituutin markkinointia jo pidemmän aikaa, mutta nyt edessä siintävä luokkahuone onkin eri roolissa. Markkinointialan yrittäjänä teen töitä monelle eri taholle ja mielenkiintoisinta onkin ollut päästä näkemään, mitä asiakkaat oikeasti tekevät. Tällä kertaa ymmärrys ei vielä riittänyt, olen päättänyt käydä logoterapian perusopinnot ja syventää osaamistani tuosta mielenkiintoisesta aiheesta.

Luokasta löytyy lisäkseni kahdeksan muuta opiskelijaa. Heti esittelykierros paljastaa sen, että kuinka monelle eri alalle ja elämänvaiheelle logoterapia sopiikaan. Parasta on myös se, miten alkujännitys alkaa kaikilta osin sulamaan ja jokainen uskaltaa heittäytyä mukaan keskusteluun jakaen omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan.

Opinnot koostuvat 10 eri kerrasta, jokaisella vuorollaan kolme päivää. Ensimmäisten päivien aiheena oli logoterapian luoja Viktor E. Frankl ja hänen elämäntyönsä. Kun perusopintojen äärellä ollaan, niin lähdetään myös perusteista, eli siitä, mitä logoterapia oikein on.

Mitä ajatuksia siis tuo viikonloppu toi tullessaan? Ainakin sen, että elämällä on tarkoitus ja kaikki mitä siinä kohtaamme, kuuluukin kokea. Oli kyse sitten haasteista tai onnistumisista.

Entä mitä itse sitten haen näiltä opinnoilta? Haluan ymmärtää sekä elämää että itseäni ja myös asiakkaitani. Tehdä itsestäni versio 2.0, joka katselee niiden esteiden yli, joita eteen tulee ja ymmärtää löytää myös tien esteen ohi. Ammatillisesti haluaisin osaltaan soveltaa logoterapeuttista ihmiskäsitystä myös markkinoinnin saralle sekä asiakaskohtaamisiin. Aika näyttää mihin tämä tie vie.

Suuren viisauden edessä, pieni murunen kädessä – tästä on hyvä jatkaa.

Sini Mäenanttila

Logoterapiaopiskelija, markkinointialan yrittäjä

Blogisarjan ensimmäinen osa, lisää kokemuksia ja ajatuksia tulossa opintojen edetessä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email